Sep 052013
 

De Boergoensevliet en de Boergoensestraat lopen door het hart van het oude Charlois en kregen officieel hun naam op 7-3-1900.

Wie kent niet die prachtige lommerrijke ‘vliet’, met haar hoeden en pettenkant en de ‘straat’ met bekende winkels als Schippers, fotozaak van Broekhuizen, boekhandel Blok, Jamin, bakker Bijl. Het moordenaartje van de RTM dat richting de eilanden reed en naar de Rosestraat, de Bethelkerk, de vele scholen zoals de Wilhelminaschool, de Marnixschool, Kleuterschool Zonnig Leven, De Triangel, het scholencomplex aan de Zegenstraat, tramlijn 2 en niet te vergeten de consumptiekraam van Bolle Klaas. De Boergoensevliet stond en staat in het centrum van het leven van de Charloissers en is nog steeds mooi en oogt op sommige plekken niet veel anders als 70 jaar geleden en laten we hopen dat dit zo blijft. De fototentoonstelling over de  ‘Vliet’ e.o. zit vol met prachtige foto-onderwerpen van toen tot nu en wij nodigen u dan ook van harte uit die te komen bekijken in onze Oudheidkamer.

De tentoonstelling is geopend tot 7 december. De Oudheidkamer is gevestigd aan de Wolphaertsbocht 105 in Rotterdam Oud Charlois (bereikbaar met tram 2).Openingstijden zijn zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur behoudens feestdagen.  Telefoonnummer 010-4806618

 Posted by at 7:19 am

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Counter created by http://emailextractor14.com

Get Cloud PHP Hosting on CatN