Sep 062013
 

Stichting Charlois aan de Vliet heeft van de deelgemeente een subsidie gekregen om samen met de bewoners en de gemeente een verbeterplan (visie en ontwerp) te maken voor de Boergoensevliet, Boergoensestraat en hun zij-assen. Dit najaar gaan we met u dat plan maken.

Bewonersbijeenkomst: zaterdag 28 september 2013
Tijd: van 15 – 17 uur
Plaats: Stichting B.a.d,  Talingstraat 5

1. Vindt u dat de Boergoensevliet en de zijstraten groen moeten blijven?

Als u wilt meepraten over sfeer en de uitstraling van de Boergoensevliet, Boergoensestraat en hun zij-assen dan bent u van harte welkom. De meeste bewoners willen het groene en romantische karakter van de Vliet en omgeving behouden. Dat blijkt uit een enquête die in september vorig jaar is gehouden. Maar er zijn wel vragen. Het gaat niet goed met de bomen en het groen. De heesters zijn 20 jaar verwaarloosd. Ze staan er daarom lelijk bij. Veel bomen groeien niet goed meer. Ze moeten vervangen worden, bijvoorbeeld langs de trambaan en langs het pad aan de oostzijde van de Vliet. Wat zijn de mogelijkheden?

2. Het wordt drukker in Oud-Charlois

Ook als u wilt meepraten over het autoverkeer in Oud-Charlois, dan bent u van harte welkom. Er rijden overdag meer dan 3.000 auto’s over de Boergoensevliet. Ze rijden vaak hard. Te veel auto’s halen langs de Vliet 80 kilometer per uur waar 30 is toegestaan.  Veel verkeer van en naar de Wielewaal en het bedrijventerrein rijdt door de wijk en langs de scholen. Er staan in de wijk drie basisscholen en vier middelbare scholen.
De deelgemeente heeft in 2009 een Verkeers­circu­latie­plan voor Oud-Charlois en de Wielewaal opgesteld. Veel verbeteringen uit dit plan zijn al uitgevoerd. Binnenkort wordt de Dorpsweg veiliger. Er is wel een nadeel: verkeer uit de richting Rhoon kan dan ook tijdens de ochtendspits bij de Fuutstraat de wijk inrijden.
In het Verkeerscirculatieplan van de gemeente staat dat de Wielewaal een eigen toegangsweg vanaf de Groene Kruisweg zou kunnen krijgen. Dat zou Oud-Charlois veel rustiger maken. De deelgemeente gaat dit (nog) niet uitvoeren. Er komen wel veel meer woningen in de nieuwe Wielewaal: van 500 naar 800. Het wordt dus drukker in Oud-Charlois als er niets gebeurt. Wat is uw mening over verkeer en drukte in de wijk? Welke maatregelen zijn nodig en mogelijk om de Vliet verkeersluw te maken? En: moeten er bijvoorbeeld extra fiets- en voetgangersbruggen komen?

3. Recreëren langs de Boergoensevliet

Wilt u ruimte om te zitten langs de Vliet? Wilt u  speelruimte voor kinderen? Wat doen we met de hondenpoep? De meeste mensen willen geen last hebben van hondenpoep. Dat moet dus slim geregeld worden. Er zijn voorbeelden hoe dat kan.

De meeste mensen willen op een bankje langs het water kunnen zitten. Maar hoe komen ze daar dan? Ook willen ze dat kinderen veilig langs de Vliet kunnen spelen. Verder wil de meerderheid van de mensen extra bruggen voor fietsers en voetgangers.

Wat zijn uw ideeën?

Geef je reactie nu alvast op www.facebook.com/Boergoensevliet, of plaats een opmerking hieronder. Kom in ieder geval op 28 september.

 Posted by at 6:25 pm
Sep 052013
 

De Boergoensevliet en de Boergoensestraat lopen door het hart van het oude Charlois en kregen officieel hun naam op 7-3-1900.

Wie kent niet die prachtige lommerrijke ‘vliet’, met haar hoeden en pettenkant en de ‘straat’ met bekende winkels als Schippers, fotozaak van Broekhuizen, boekhandel Blok, Jamin, bakker Bijl. Het moordenaartje van de RTM dat richting de eilanden reed en naar de Rosestraat, de Bethelkerk, de vele scholen zoals de Wilhelminaschool, de Marnixschool, Kleuterschool Zonnig Leven, De Triangel, het scholencomplex aan de Zegenstraat, tramlijn 2 en niet te vergeten de consumptiekraam van Bolle Klaas. De Boergoensevliet stond en staat in het centrum van het leven van de Charloissers en is nog steeds mooi en oogt op sommige plekken niet veel anders als 70 jaar geleden en laten we hopen dat dit zo blijft. De fototentoonstelling over de  ‘Vliet’ e.o. zit vol met prachtige foto-onderwerpen van toen tot nu en wij nodigen u dan ook van harte uit die te komen bekijken in onze Oudheidkamer.

De tentoonstelling is geopend tot 7 december. De Oudheidkamer is gevestigd aan de Wolphaertsbocht 105 in Rotterdam Oud Charlois (bereikbaar met tram 2).Openingstijden zijn zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur behoudens feestdagen.  Telefoonnummer 010-4806618

 Posted by at 7:19 am

Counter created by http://emailextractor14.com

Get Cloud PHP Hosting on CatN